Gimnàstica Conscient i estiraments: una trobada amb el teu cos

Treballant el respecte i la consciència

La Gimnàstica Conscientes una proposta per treballar l’aquí i ara, el moviment articular i els estiraments. Una proposta per treballar-nos amb respecte i consciència.

És una proposta grupal que és respectuosa amb el ritme i les possibilitats de cada persona participant.

Treballem moviments i estiraments senzills que ajuden a equilibrar el nostre organisme: cos-ment. També ajuda a alliberant-nos de tensions, ampliant el moviment articular. D’aquesta manera obrim la respiració, ajudant-nos a trobar la relaxació. Així millorem els nostres hàbits, i actituds, corporals en la nostra vida quotidiana. La Ginàstica Corporal per tant ens dona més vitalitat i equilibri emocional.

L’aquí i ara com a referència

L’aquí i ara, atenció en el què fem per desconnectar dels pensaments. Uns pensaments compulsius que sovint se’ns mengen, se’ns emporten al passat, o al futur, i ens allunyen del present.

Aturar el pensament per a què la ment recuperi la seva capacitat de percebre.

Aturar el pensament per sentir i assaborir el què estic fent.

Estar present en el què fem. Portar l’atenció cap al nostre intern. Estar present per sentir i escoltar el què sentim.

Sentir el que faig per permetre els processos, descobrir els obstacles, trobar tensions inútils que ens priven del moviment i ens tanquen el nostre espai intern.

Movilitzant el cos

Moviment articular per permetre que les nostres articulacions recuperin les seves funcions i poder, així, ampliar moviments entorpits.
Moviment articular per trobar un estar dempeus, un caminar, un seure, un ajupir-se, un estirar-se,.. sense tensions, evitant postures de dolor i de desgast. Per això ens cal treballar amb lentitud i trobar el to just, l’equilibri entre tensió i flàccides, és a dir, tonificar però no tensar.

Estiraments per donar elasticitat a la musculatura i permetre la llibertat als nostres moviments.
Estiraments per protegir el desgast de les articulacions.

I tot això sense oblidar la respiració, la nostra gran aliada, que ens ajuda a estar presents, a oxigenar l’articulació, a afluixar tensions, al mateix temps que tot el treball de Gimnàstica conscient ajuda alliberar la respiració i a donar-li amplitud.

El moviment articular, el respecte cap a nosaltres mateixes, la respiració, la consciència -aquí i ara-, els estiraments, … ens porten a trobar la relaxació i a millorar els nostres hàbits, i actituds, corporals en la nostra vida quotidiana.

És un espai de trobada amb el COS i amb TU MATEIXA.

 

Elisenda Vila 

Si vols realitzar alguna sessió trobaràs més informació aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram